dijous, 25 de setembre del 2014

Dia 25 Dubrovnik i alguna cosa més.

Dubrovnik crec que necessita que cada un de nosaltres, en doni la seva opinió. Per tant jo, el Pep, us donaré la meva. 
Al arribar he tingut la impressió de ser altre cop a Split. Massa gent i la sensació de que Dubrovnik al igual que Split, no es visita, ni s'admira, es compra. Faig meu el comentari que va fer la Laia sobre Dubrovnik.
A mi, se'm faria difícil tornar-hi en les mateixes condicions, potser a l'hivern hi ha menys gent. I si hi tornés, segurament deixaria de banda la visita de la muralla, faria un tomb amb els barquets que et convidem a veure Dubrovnik des del mar, ho buscaria un punt alçat com el del telefèric, per a veure'l de lluny i imaginar-me'l amb els carrers buits de gent, sense tants restaurants i ni tantes botigues de records. Soc conscient de que demano massa, i en aquestes condicions no hi podré tornar mai.
La volta per la muralla de mes de dos quilòmetres la fem amb una mica més d'una hora i mitja. Es com anar a una processó a la una del mig dia, sota un sol que escalfa força encara, per a ser a finals de setembre. Ben suats, el primer que fem en acabar el recorregut, es buscar una bona ombra. Passegem pels carrers, tot buscant el port. Aquí localitzem els quioscos que t'ofereixen el recorregut en barca per veure Dubrovnik des del mar. Les noies que n'estan al càrrec son un pel agressives. La que ens atén a nosaltres, està a punt d'abocar-se per damunt del petit mostrador. Ens pregunta quants som i ens fa preu de grup, 225kn (30€). La visita a la muralla ha costat 400 kn uns 10€ per cap. Hem pensat amb els montblanquins, però tenen poca muralla, i l'interior tot i ser interessant, es a anys vista de Dubrovnik.
En mirar el rellotge ens adonem que ja es bona hora per dinar, la Pilar ha dit que ja pot. Per tant fem nostre l'objectiu de trobar restaurant, avui de subsistència. Tot i que ens costa posar-nos d'acord, al final trobem una pizzeria recomanada per Trip Advisor, que fa bona olor. Una generosa pizza per cap, pivo i voda per veure i tres cafès i un gelat per postres. Continuem passejant aper Dubrovnik una estona més. 
Com que fa bona tarda decidim buscar una platja a prop per a sucar-hi els peus però no en trobem cap que ens faci peça.
Finalment a Cavtat? no trobem un bar que ofereixen cervesa a bon preu a tocar d'aigua. Ho podreu veure a l'última fotografia que il·lustra aquesta entrada.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada