dimarts, 23 de setembre del 2014

Dia 23 Hvar

Cinc minuts més tard de l'hora prevista, amb un sol esplèndid, 17 graus de temperatura i això si, el dia més clar des de que som a Croàcia, sortim en direcció a Drvenik. Aquí agafarem el ferry que ens durà a Hvar, possiblement una de les  illes més boniques del Mediterrani, segons la informació turística, que normalment ens llegeix la María Rosa.
Ep! ara ens para la policía, sembla que anàvem massa de pressa. Durant 3 kilòmetres on la velocitat era limitada a 70 km/h nosaltres circulàvem a 90 poc més. La multa ens costa 150kn, (20€) a euro el km de més.
Un agent molt espavilat, perquè de lluny ha vist que érem estrangers. Si no fos així, no ens podem explicar perquè d'entrada, ja ens ha demanat el passaport.
Una mica cabrejats, seguim cap a Drvenik
El ferry per anar a Hvar, per a quatre persones i el cotxe costa 172 kn (24€). Treinta-cinc minuts de travessia i ja som a Sćuraj, un dels ports de l' illa d'Hvar. Ara ens dirigim a la ciutat del mateix nom, la més important de l'illa.
La visita a Hvar, ha cobert sobradamente les nostres espectatives, malgrat les dues hores i mitja que es tarda en anar i tornar des del port d'Sćuraj.
Tot i que és petit i es veu amb un parell o tres d'hores, és un lloc bonic de veritat, si pot ser, no s'ha de deixar de visitar. A Hvar, ens hem retrobat amb els turistes, sort que som al setembre, a la tardor!
Val la pena pujar fins a l'Spanjola (el castell) des d'on es poden contemplar unes magnifiques vistes sobre la ciutat i la seva badia.
Hem aprofitar la ocasió per a celebrar el 63è aniversari d'un servidor. Ho hem fet al restaurant Bordota Vartal, amb un mixt de petxines (musclos i cloïsses) que ens han servit d'aperitiu i un deliciós plat de peix "bullit" amb patates i cebeta del qual no n'hem deixat rastre, ni als plats ni a la cassola, un plat anomenat Gregada, típic de la cuina de l'illa d'Hvar.
Prop de les vuit del vespre i a 17 graus de temperatura, tornem cap a casa.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada