dilluns, 15 de setembre del 2014

Dia 15 Zagreb

Ens llevem a 7:30h. Posem una mica de solera amb un cafè amb llet i una pasteta del forn local (com els de casa nostra), mentre  el Josep Maria  i la Maria. Rosa, tenen diferencies sobre com convertir les kunes a euros.
Ara cap a Zagreb
Hi arribem amb poc més d'una hora i mitja. Com que tenim ganes de veure el mercat Dolac, impressionant! Més encara quan en tancar-lo ens adonem que la gran quantitat de taules, que utilitzen els venedors, treballadors públics ( suposem), les munten i desmunten cada dia. 
Després la catedral. Aqui la Maria Rosa fa una coneixença singular, l'Aureli, Aurelio en castellà i Aurelije en croata, professor d'història a la universitat i àrbitre de futbol. Diem singular, perquè en preguntar-nos d'on som, per no complicar-nos la vida, li diem (mal fet, en soc conscient) que d'Espanya, i li precisem, de Tarragona. Sense deixar-nos acabar i en català ens corregeix: Si sou de Tarragona, no sou espanyols, sou catalans!
Deixem la ciutat baixa, Zagreb, en te dues de ciutats, la  baixa Donji grad i l'alta Gornji grad. Aquesta última, ofereix unes bones vistes sobre tota la ciutat, especialment des de la torre Lotrščak. Si pot arribar a peu, o bé amb funicular, el del recorregut més curt i segurament també, el més petit d'Europa o del mon sencer, nosaltres ho fem a peu.
Baixem travessant la coneguda Porta de Pedra, únic pas per el que abans es podia accedir a la Gornji grad. En aquest punt es troba la capella de exterior dedicada a la verge, lloc de culte per excel·lència, en el que hi trobem un parell de monges i quatre o cinc persones més, resant el rosari. Un lloc curiós.
En aquesta par de la ciutat, es troba també la bonica església de Sant Marcos davant del Parlament i altres llocs importants. 
Hem baixat altre cop a la Donji grad, on hem dinat molt bé i be de preu (carrer Tkalciceva, 36), 11€ per cap, després d'uns minuts de pluja hem seguit passejant la ciutat, admirant parcs, fonts, edificis grans i petits, tranvies de color blau, l'estació... 
En una de les places per on ja havíem passat, hi estaven muntant unes estructures, que donaven la impressió de formar part d'un espectacle, com els de la Fura dels Baus. Ara en tornar-hi a passar camí de l'aparcament, hem vist que es tractava d'unes estructures força curioses, on amb habilitat i fent us del cos sencer, s'havien d'aconseguir more peces i col·locar-les en el seu lloc. Els que els portàvem eren uns xicots catalans de Tona.
Aprofitem una terrasa per fer un beure i arribada l'hora, tornem cap a Slunj.

Mercat Dolac


Mercat Dolac

Catedral

Porta de la catedral

Catedral

Ciutadella al costat de la catedral

Afegeix la llegenda

Església de Sant Marc

Església de Sant Marc




El Parlament

Porta de pedra, amb la capella dedicada a la Verge

Capella de la Porta de pedra

Torre Lotrščak

Vista del ptit funicular de Zagreb des del peu de la torre Lotrščak

Vista general de Zagreb des de la torre Lotrščak

Vista general de Zagreb des de la torre Lotrščak

Monument de dicat a Josip Juraj Strossmayer




Un rètol curios a la porta d'una llar d'infants.


Vestuari típic de Zagreb, per unses quantes kn, et podies fer una foto amb la noia.

Sant Jordi, present a tot arreu.

Un altre Sant Jordi amb la porta de pedra al fons i la noia amb el vestit típic.

La substituta del fotògraf

Tranvies blaus de Zagreb

Tranvies blaus de Zagreb

Afegeix la llegenda





Teatre Nacional



Pavelló de d'exposicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada